Site Logo

Το καλύτερο ΣΤΟΙΧΗΜΑ κάθε μέρα !

Facebook    Twitter    RSS Feed 

Ελληνικά
English
 
 
Live scores:
newspaper tostoixima
Newspaper cover page thumbnail Newspaper cover page thumbnail

Νίκη... τίτλου η Παρί!


23/4/2014

Παρί Σεν Ζερμέν-Εβιάν
Ο Καβάνι ντύθηκε... Ιμπραΐμοβιτς και η Παρί κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν, νικώντας 2-1 τη Λιόν στον τελικό του λιγκ καπ. Ήταν μια πειστική απάντηση στην ήττα πρωταθλήματος από τους «γκον» μια εβδομάδα νωρίτερα, η οποία ήταν η δεύτερη εφετινή της ομάδας του Μπλαν. Ακόμη πάντως κι αν δεν κερδίσει, θα παραμείνει το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του Σαμπιονά. Τραυματίας είναι ο ηγετικός φορ Ιμπραΐμοβιτς και τιμωρημένος ο δημιουργικός κόφτης Μότα.
Όλο και πιο κοντά στην παραμονή η Εβιάν. Το 2-1 με ανατροπή στο παιχνίδι με την Μπαστιά ήταν η δεύτερη νίκη νίκη σε αήττητο τεσσάρων αγώνων για την ομάδα του Ντιπράζ, η οποία μολονότι δεν ευνοήθηκε από το κυριακάτικο διπλό της Σοσό εξακολουθεί να κρατά την τύχη στα χέρια της. Είναι μια από τις δυο που υποχρέωσαν εφέτος την Παρί σε ήττα. Λαβώθηκε ο βασικός μπακ Μονγκονγκί, προλαβαίνει ο επιθετικός Ντε Μέλο.

Τουλούζ - Λιόν
Δύσκολες στιγμές πέρασε η Τουλούζ στο «Μπονάλ». Έχανε ήδη από το 15’, είχε σωθεί δυο φορές από τα δοκάρια, ενώ στο 49’ δέχθηκε δεύτερο γκολ από τη Σοσό. Προσπάθησε ν’ αντιδράσει και απείλησε με τον Μπεν Γεντέρ (οριζόντιο δοκάρι), αλλά δεν κατόρθωσε να μειώσει για να επιστρέψει και έχασε για δεύτερη σερί αγωνιστική. Ξέμεινε χωρίς νίκη δε για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι. Τιμωρημένοι ο στόπερ Γιαγκό και ο χαφ Σαντόμ, περισσότερο πονάει η απουσία του δεύτερου.
Η Λιόν δεν μπόρεσε να... διπλασιάσει τις νίκες της επί της Παρί και το τρόπαιο του λιγκ καπ χάθηκε (2-1). Το μόνο που της απομένει πλέον είναι να κατακτήσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω της πέμπτης θέσης στο πρωτάθλημα, αφού πιο ψηλά μοιάζει εξαιρετικά απίθανο να φτάσει. Με νίκη θα πιάσει τη Σεντ Ετιέν στην τέταρτη θέση και θ’ απομακρυνθεί από τη Μαρσέιγ. Τιμωρημένοι είναι ο εφεδρικός γκολκίπερ Βερκούτρ και ο επιτελικός Γκρενιέ, σταθερές άλλες απουσίες.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ