Site Logo

Το καλύτερο ΣΤΟΙΧΗΜΑ κάθε μέρα !

Facebook    Twitter    RSS Feed 

Ελληνικά
English
 
 
Live scores:
newspaper tostoixima
Newspaper cover page thumbnail Newspaper cover page thumbnail

Σέντρα στο Μουντιάλ U20!


29/5/2015

Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Η αναμέτρηση διεξάγεται στο Οκλαντ. (Ν. Ζηλανδία) Για τριτη διαδοχική διοργάνωση και τέταρτη συνολικά, η Νέα Ζηλανδία θα αγωνιστεί σε τελική φάση και με την αβάντα της έδρας θα ψάξει αρχικά για την πρώτη νίκη (0-2-7). Οι διοργανωτές δεν κρύβουν μάλιστα πως έχουν υψηλότερους στόχους και θα παλέψουν για την πρόκριση. «Αν τα καταφέρουμε, θα έχουμε γράψει ιστορία» δεν δίστασε να δηλώσει ο τεχνικός Ντάρεν Μπέιζλι. Από την αποστολή ξεχωρίζει ο αρχηγός Τουιλόμα, που φέτος «έγραψε» και δύο συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Μαρσέιγ. Έξι συνολικά οι «λεγεωνάριοι», ενώ έξι ποδοσφαιριστές μετρούν συμμετοχές και την ομάδα ανδρών.
Η 3η θέση στον 2ο όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος u19 χάρισε την πρόκριση στα γήπεδα της Ν. Ζηλανδίας για την Ουκρανία, που θα αγωνιστεί για 3η φορά σε τελική φάση. Και στις δύο προηγούμενες παρουσίες της (2001, 2005) ξεπέρασε την φάση των ομίλων αλλά αποκλείστηκε στους «16» από Παραγουάη και Νιγηρία αντίστοιχα. Ο τεχνικός Πετράκοφ εστιάστηκε στα εσωτερικά προβλήματα της χώρας, ζητώντας από τους ποδοσφαιριστές του να προσφέρουν χαρά στους συμπατριώτες τους. Ο αμυντικός Μικίτα Μπούρντα της Ντιναμό Κιέβου ξεχωρίζει από την αποστολή και μετρά μάλιστα συμμετοχές και στην πρώτη ομάδα. Πέντε συνολικά ποδοσφαιριστές ανήκουν στη Ντιναμό, ισάριθμοι και στην Σαχτάρ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 2

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΠΑΝΑΜΑΣ

Η αναμέτρηση διεξάγεται στο Ουέλιγκτον (Ν. Ζηλανδία). Με βαριά κληρονομιά ταξίδεψε στη Ν. Ζηλανδία η Αργεντινή καθώς μετρά ήδη έξι κατακτήσεις, αν και μετά το τρόπαιο του 2007 δεν έχει καταφέρει να βρεθεί σε ημιτελική φάση. Πραγματοποίησε περίπατο στο πρωτάθλημα Ν. Αμερικής, όπου6 κατέλαβε πρώτη και αήττητη την πρώτη θέση (4-1-0, 10-2 γκολ). Στην αποστολή βρίσκεται και ο υιός του Ντιέγο Σιμέονε, Τζιοβάνι που αγωνίζεται στην Ρίβερ Πλέιτ όπως πέντε ακόμα ποδοσφαιριστές. Το ταλέντο περισσεύει στην επίθεση όπου ξεχωρίζουν οι Κασαρόλα (Φούλαμ), Ρολόν (Μπαρτσελόνα Β’) και Κορέα (Ατλέτικο Μαδρίτης). Προπονητής ο έμπειρος Ουμπέρτο Γκροντόνα.
Για 5η φορά στην ιστορία του, ο Παναμάς θα αγωνιστεί σε τελική φάση χωρίς πάντως να έχει καταφέρει στις προηγούμενες παρουσίες να ξεπεράσει τον σκόπελο της φάσης των ομίλων. Εξασφάλισε την πρόκριση μετά την 2η θέση στο πρωτάθλημα u20 Κεντρικής Αμερικής, όπου ηττήθηκε στον τελικό από το Μεξικό στα πέναλτι. Ο μέσος Περέιρα ξεχωρίζει και αναδείχτηκε μάλιστα καλύτερος ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα u20 Κεντρικής Αμερικής. Εντός συνόρων αγωνίζονται οι 19 ποδοσφαιριστές με αρκετές μάλιστα συμμετοχές στους συλλόγους του, ενώ οι δύο «λεγεωνάριοι» αγωνίζονται σε πανεπιστημιακές ομάδες στις ΗΠΑ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1&OVER

ΗΠΑ-ΜΙΑΝΜΑΡ

Η αναμέτρηση διεξάγεται στο Γουάνγκαρέι (Ν΄. Ζηλανδία). Οι Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνουν σε ακόμη μία τελική φάση σε αυτό το επίπεδο, έχοντας περάσει με ευκολία τα προκριματικά. Αρχικά προκρίθηκαν από το γκρουπ με αντιπάλους τις Γουατεμάλα, Παναμά, Αρούμπα, Τζαμάικα και Τρινιντάντ, ενώ στα πλέι οφ επικράτησαν εύκολα με 2-0 Ελ Σαλβαδόρ. Η καλύτερη πορεία που έχουν πραγματοποιήσει σε αυτό το επίπεδο ήταν το 1989 όταν βρέθηκαν στα ημιτελικά όμως εκεί υπέκυψαν κόντρα στη Νιγηρία στην παράταση (τελικά πήραν την 4η θέση, χάνοντας από την Βραζιλία στον μικρό τελικό). Εχει περάσει άλλες τρεις φορές στα προημιτελικά. Στο ρόστερ ξεχωρίζουν οι Μιάζγκα (στόπερ, Νέα Υόρκη) και Αλεν (επιθετικός, Σολτ Λέικ).
Χάρη στην παρουσία στην ημιτελική φάση του ασιατικού πρωταθλήματος u19, η Μιανμάρ έγραψε ιστορία καθώς προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της! Η πρόκριση επιτεύχθηκε χάρη στη νίκη στα προκριματικά επί των ΗΑΕ και ακόμα μνημονεύεται στην χώρα. «Αγωνιζόμαστε κόντρα σε δυνατές ομάδες, αλλά δεν φοβόμαστε την πρόκληση. Κάθε ματς θα είναι δύσκολο» τόνισε ο 62χρονος Γερμανός τεχνικός Γκερντ Ζέισε. Βρέθηκε αρχικά στην Γερμανία και εν συνεχεία στην Αυστραλία για μίνι προετοιμασία. Αμφίβολος δίνεται ο 18χρονος μέσος Νιέιν Τσανγκ Αουνγκ που δεν αγωνίστηκε και στα τελευταία φιλικά και θεωρείται από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ομάδας.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1&OVER

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ