Site Logo

Το καλύτερο ΣΤΟΙΧΗΜΑ κάθε μέρα !

Facebook    Twitter    RSS Feed 

Ελληνικά
English
 
 
Live scores:
newspaper tostoixima
Newspaper cover page thumbnail Newspaper cover page thumbnail

U21: «Μετωπική» για την πρωτιά


20/6/2017

2ος όμιλος

ΣΕΡΒΙΑ-ΣΚΟΠΙΑ

Στην πόλη Μπίντγκοσζ (Πολωνία) η αναμέτρηση. Η Σερβία είχε εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολο έργο στην πρεμιέρα και όντως δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα με την Πορτογαλία (2-0). Οι Ιβηρες πίεσαν εξαρχής και προηγήθηκαν νωρίς, δίνοντας τη χαριστική βολή στους Βαλκάνιους στα τελευταία λεπτά. Είχε περάσει με μεγάλη δυσκολία από τα προκριματικά (ήταν μία από τις τέσσερις καλύτερες δεύτερες των εννιά γκρουπ και στα πλέι οφ αντιμετώπισε τη Νορβηγία), ενώ στην παρθενική από τις συνολικά δέκα συμμετοχές της σε τελική φάση (το 1978) είχε κατακτήσει τον τίτλο (ως Γιουγκοσλαβία). Τα Σκόπια έχασαν τη... μπάλα στην πρεμιέρα, με την Ισπανία να κάνει επίδειξη δύναμης σε βάρος τους (5-0). Βεβαίως από μόνη της η παρουσία στην τελική φάση συνιστά υπέρβαση πρώτου μεγέθους για τους Βαλκάνιους του άλλοτε ποδοσφαιριστή του Πανηλειακού, Μπλαγκόγια Μιλέφσκι, που στη φάση των ομίλων στα προκριματικά έκαναν την απόλυτη έκπληξη παίρνοντας την πρωτιά σε όμιλο όπου συμμετείχε η πανίσχυρη Γαλλία. Ηταν μόλις η δεύτερη ήττα στα 17 πιο πρόσφατα επίσημα παιχνίδια. Ομοιογενές σύνολο όπου ξεχωρίζουν οι Γκιοργκίεφ (χαφ, Γκρασχόπερς) και Ραντέσκι (εξτρέμ, Σκεντίγια) και κυρίως ο μεσοεπιθετικός Μπάρντι (Ουίπεστ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: UNDER

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ

Στην πόλη Γκντίνια (Πολωνία) η αναμέτρηση. Η Πορτογαλία, που συμμετέχει για όγδοη φορά στην τελική φάση, έχοντας να επιδείξει τη συμμετοχή στους τελικούς του 1994 και του 2015 (ηττήθηκε από Ιταλία και Σουηδία αντίστοιχα), δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στην πρεμιέρα με τους Σέρβους (2-0). Πλέον είναι αήττητη στα 15 τελευταία επίσημα ματς (με 12 νίκες). Εξάλλου είχε πάρει με ευκολία την πρωτιά στον όμιλο όπου συμμετείχε και η Εθνική μας, με οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες σε δέκα ματς. Χωρίς προβλήματα για τον εκλέκτορα Ρουί Ζορζ.

Η Ισπανία έκανε... πλάκα στα Σκόπια στην πρεμιέρα, με χατ τρικ του Ασένσια για το επιβλητικό 5-0. Πανάκριβο το ρόστερ της τέσσερις φορές πρωταθλήτριας Ευρώπης (1986,1998,2011,2013), που στα προκριματικά γλίτωσε οριακά το στραπάτσο. Στη φάση των ομίλων έμεινε στη δεύτερη θέση (πίσω από την Σουηδία) και πήγε στα πλέι οφ όπου ίδρωσε για να αποκλείσει την Αυστρία, φέρνοντας δύο ισοπαλίες και πέρασε χάρη στο εκτός έδρας γκολ. Πάμπολλα αστέρια, κυρίως οι Γκαγιά (αριστερός μπακ, Βαλένθια), Μπελερίν (δεξιός μπακ, Αρσεναλ), Ντένις Σουάρεθ (χαφ, Μπαρτσελόνα) και Ινάκι Γουίλιαμς (φορ, Αθλέτικ Μπιλμπάο).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ