Site Logo

Το καλύτερο ΣΤΟΙΧΗΜΑ κάθε μέρα !

Facebook    Twitter    RSS Feed 

Ελληνικά
English
 
 
Live scores:
newspaper tostoixima
Newspaper cover page thumbnail Newspaper cover page thumbnail

Με Αργεντινή, Νιγηρία και Νότια Κορέα!


4/12/2009

Ούτε κρύο, ούτε βεβαίως ζέστη. Κάπως έτσι μπορούν να αποδοθούν τα συναισθήματα που προκαλεί στην Εθνική μας ομάδα η κλήρωση των ομίλων για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που έφερε στον δρόμο της Ελλάδας δύο αντιπάλους που είχε και στο Μουντιάλ του 1994, την Αργεντινή και τη Νιγηρία και ακόμη τη Νότια Κορέα. Αν η μεγάλη Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι φαντάζει –και είναι- ανυπέρβλητο εμπόδιο, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για την Νιγηρία, που φυσικά είναι μία πολύ καλή ομάδα, και κυρίως για το ασιατικό συγκρότημα, κόντρα στο οποίο θα αρχίσει τις υποχρεώσεις της στον 2ο όμιλο η Ελλάδα, στις 12 Ιουνίου!

Η πρεμιέρα απέναντι στη Νότια Κορέα θα γίνει στο Πορτ Ελίζαμπεθ, ενώ για τις 17 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η αναμέτρηση με τη Νιγηρία (Μπλουμφοντέν) και για τις 22 Ιουνίου αυτή με την Αργεντινή στο Πολοκουάνε.

Οι δύο πρώτες σε κάθε έναν από τους οκτώ ομίλους θα προκριθούν στη φάση των 16. Αναλυτικά η κλήρωση των ομίλων:

Α' Όμιλος: Νότιος Αφρική, Μεξικό, Ουρουγουάη, Γαλλία

Β' Όμιλος: Αργεντινή, Νότια Κορέα, Νιγηρία, Ελλάδα

Γ' Όμιλος: Αγγλία, ΗΠΑ, Αλγερία, Σλοβενία

Δ' Όμιλος: Γερμανία, Αυστραλία, Γκάνα, Σερβία

Ε' Όμιλος: Ολλανδία, Ιαπωνία, Καμερούν, Δανία

Στ' Όμιλος: Ιταλία, Νέα Ζηλανδία, Παραγουάη, Σλοβακία

Ζ' Όμιλος: Βραζιλία, Βόρειος Κορέα, Ακτή Ελεφαντοστού, Πορτογαλία

Η' Όμιλος: Ισπανία, Ονδούρα, Χιλή, Ελβετία

Κατσουράνης: «Εφικτή η πρόκριση»
Το αποτέλεσμα της κλήρωσης σχολίασε ο Κώστας Κατσουράνης, υποστηρίζοντας πως στόχος της Εθνικής είναι η πρόκριση: «Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν εύκολες κληρώσεις, ειδικά σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν είμαστε σε καλή κατάσταση, που πιστεύω πως θα είμαστε, έχουμε ελπίδες να περάσουμε στην επόμενη φάση και αυτός είναι ο στόχος. Πάντως θα προτιμούσα να είμαστε στον πρώτο όμιλο, με Ουρουγουάη, Μεξικό και Νότιο Αφρική. Έχουμε αντιμετωπίσει την Κορέα σε ένα φιλικό στην Αγγλία. Επειδή είναι το πρώτο μας ματς, θα έχει πολύ μεγάλη σημασία και αν το κερδίσουμε θα μπορέσουμε να έχουμε καλή συνέχεια στον όμιλο. Η Αργεντινή είναι το μεγάλο όνομα και το φαβορί στον όμιλο, οπότε θεωρητικά είναι καλό να την αντιμετωπίζουμε τελευταία».

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ