Site Logo

Το καλύτερο ΣΤΟΙΧΗΜΑ κάθε μέρα !

Facebook    Twitter    RSS Feed 

Ελληνικά
English
 
 
Live scores:
newspaper tostoixima
Newspaper cover page thumbnail Newspaper cover page thumbnail

Και τώρα τα δύσκολα!


7/8/2009

Οι «πράσινοι» άξιζαν πέρα για πέρα το εισιτήριο αντί των δευτεραθλητών Τσεχίας, που προσπάθησαν με μαζική άμυνα να υπερασπιστούν το 3-1 της πρώτης αναμέτρησης και απείλησαν μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τα γκολ των Σαριέγκι (45’), Κατσουράνη (54’) και Σαλπιγγίδη (89’) διαμόρφωσαν τον θρίαμβο του "τριφυλλιού"…

Οι παίκτες του Τεν Κάτε μπήκαν αποφασισμένοι για ένα γρήγορο γκολ και στο πρώτο τέταρτο έκλεισαν στο μισό γήπεδο τους Τσέχους. Ο ορεξάτος Λέτο προσπαθούσε να δημιουργήσει τα περισσότερα ρήγματα, αλλά οι φιλοξενούμενοι με γρήγορη αλληλοκάλυψη και σωστά μαρκαρίσματα πάνω σε Σαλπιγγίδη και Σισέ κρατούσαν με σχετική άνεση το μηδέν. Στο 9’ ο Σισέ έπιασε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει σε σώμα αμυντικού και να φεύγει κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Λέτο και μετά από φάση διαρκείας ο Καραγκούνης έπιασε δυνατό σουτ με τον Μπλάζεκ να διώχνει με υπερένταση.

Στο 13’ ο Κατσουράνης βρήκε με εξαιρετική κάθετη μπαλιά τον Σισέ και ο Γάλλος έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Τσέχος γκολκίπερ ήταν σωστά τοποθετημένος και απέκρουσε. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, με την ανωτερότητα των πράσινων να είναι πάντως οφθαλμοφανής. Η ακίνδυνη επιθετικά Σπάρτα λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 26’, όταν ο Πάτρικ Μπέργκερ έπιασε υπέροχο φαλτσαριστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή και είδε τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκαλίνοβιτς…

Καλή ευκαιρία χάθηκε για τον Παναθηναϊκό στο 32’, με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα να βγάζει τη σέντρα για τον Μουν αλλά η κεφαλιά του Νοτιοαφρικανού μπακ δεν βρήκε στόχο. Η πιο κλασική ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο 36’, καθώς ο Σισέ έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά ο εξαιρετικός Μπλάζεκ του είπε και πάλι όχι με εκπληκτικό διώξιμο σε κόρνερ… Ένα σουτ του Γάλλου επιθετικού στο 40’ δεν είχε τύχη, ενώ στο 42’ ο Λέτο έκανε ωραίο σουτ με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε στον Σισέ και έφυγε άουτ. Οι προσπάθειες του «τριφυλλιού» για ένα γκολ μέχρι την ανάπαυλα φάνηκε ότι θα μείνουν ανεπιτυχείς, όμως στην εκπνοή του πρώτου μέρους το Ολυμπιακό Στάδιο πήρε φωτιά. Ο Καραγκούνης εκτέλεσε άψογα φάουλ και ο Γιόσου Σαριέγκι με γυριστή κεφαλιά έγραψε το 1-0!

Οι πράσινοι ήθελαν βέβαια και δεύτερο γκολ το συντομότερο δυνατόν και το πέτυχαν στο 54’. Μετά από εξαιρετική αντεπίθεση ο Καραγκούνης βρήκε τον Σαλπιγγίδη και ο έμπειρος επιθετικός έδωσε έτοιμο γκολ στον Κατσουράνη ο οποίος με όλη του την άνεση έδωσε σκορ πρόκρισης στους γηπεδούχους. Ο Σισέ συνέχισε να ψάχνει μανιωδώς το πρώτο του γκολ με την ελληνική ομάδα, αλλά στο 60’ ο Μπλάζεκ του το αρνήθηκε ξανά. Στη συνέχεια, το τέμπο του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, κάτι που εγκυμονούσε κινδύνους για τον Παναθηναϊκό. Πράγματι, η Σπάρτα άγγιξε το 2-1 σε δύο περιπτώσεις πριν δεχθεί τη χαριστική βολή. Στο 84’ ο Ζόφτσακ έβγαλε τη σέντρα για τον Κούζνι, όμως ο Γκαλίνοβιτς επενέβη σωτήρια στην κεφαλιά του Τσέχου, ενώ στο 87’ οι δευτεραθλητές Τσεχίας έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Κάλουντα να βρίσκεται σε θέση βολής αλλά να πιάνει άστοχο σουτ.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 89’. Με τη μαχητικότητά του έκλεψε τη μπάλα από τον Μπλάζεκ και σε κενή εστία έγραψε το 3-0 δίνοντας το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς στο στρατόπεδο των "πράσινων"! Πάντως οι Τσέχοι δεν το έβαλαν κάτω και λίγο έλειψε να οδηγήσουν το ματς στην παράταση, όμως ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Κούσνιρ στο 93'...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Μουν, Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (78' Γκάμπριελ), Λέτο (74' Σιμάο), Σισέ, Σαλπιγγίδης.

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ: Μπλάζεκ, Κούσνιρ, Πάμιτς, Χούμπνικ, Χοχενέντερ, Βάτσεκ, Χούσεκ (79’ Κάλουντα), Ζόφτσακ, Ζέμαν (59’ Κάντλετς), Μπέργκερ, Βίλφριντ (70’ Προυντνίκοφ).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ