Site Logo

Το καλύτερο ΣΤΟΙΧΗΜΑ κάθε μέρα !

Facebook    Twitter    RSS Feed 

Ελληνικά
English
 
 
Live scores:
newspaper tostoixima
Newspaper cover page thumbnail Newspaper cover page thumbnail

Οι δηλώσεις των προπονητών!


16/5/2014

Η γιορτή του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα αρχίζει απόψε στο Μιλάνο με τους δύο ημιτελικούς και οι προπονητές των τεσσάρων μονομάχων μιλούν για τις «καυτές» κόντρες που όλοι αναμένουμε...

Πάμπλο Λάσο(Ρεάλ Μαδρίτης)

«Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε στο Μιλάνο. Αυτό που λέω είναι ότι κάθε ματς είναι διαφορετικό και εδώ μιλάμε για έναν ημιτελικό της ευρωλίγκα. Η δουλειά που κάναμε μας έφερε έως εδώ που είμαστε, αυτή θα μας πάει και παρακάτω. Οι παίκτες μου ξέρουν πολύ καλά τι θα βρουν στο Μιλάνο. Είναι έξυπνοι. Γνωρίζουν το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα. Άλλωστε, τα κριτήρια είναι διαφορετικά στην Ισπανία και στη ευρωλίγκα. Στην Μπαρτσελόνα έχουν πολλούς που μπορούν να κρίνουν το αποτέλεσμα. Δεν είναι μόνο ο Τόμιτς, ο Ναβάρο ή ο Χουέρτας. Στο τελευταίο παιχνίδι, ηγέτες και κορυφαίοι τους και επιθετικά   ήταν οι Αμπρίνες και Παπανικολάου. Πέρυσι επίσης είχαμε κάνει μια καταπληκτική σεζόν, φτάσαμε στον τελικό, αλλά όχι και στο τέλος της διαδρομής. Έχουμε στο μυαλό μας ότι θα πρέπει να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση, ψυχολογικά και σωματικά για να τα καταφέρουμε».


Τσάβι Πασκουάλ (Μπαρτσελόνα)

«Το παιχνίδι μας  στο Μιλάνο με τη Ρεάλ θα είναι το καλύτερο  του Φάιναλ Φορ . Το καλό  για εμάς είναι πως η νίκη επί των Μαδριλένων, ήλθε την πιο κατάλληλη στιγμή και τώρα είμαστε ήρεμοι και αφοσιωμένοι στο έργο μας. Εμείς νιώθουμε λιγότερη πίεση, διότι δεν είμαστε αυτοί με τον τίτλο του φαβορί. Αυτός ανήκει στη Ρεάλ. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, πνευματικά και σωματικά και τα όσα κάναμε το περασμένο Σάββατο, στη νίκη μας επί της Ρεάλ, είμαστε στο σωστό μονοπάτι. Αν είχαμε χάσει, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για εμάς σε ό,τι αφορά το Φάιναλ Φορ . Θα ήταν η πέμπτη διαδοχική ήττα από τη Ρεάλ. Αλλά οι παίκτες μου είναι πολύ φιλόδοξοι, με πρώτο και καλύτερο τον Ναβάρο, ο οποίος είναι έτοιμος να ηγηθεί της προσπαθειάς μας. Το Σάββατο δεν ήταν σε καλή κατάσταση, κάτι λογικό αν σκεφτείτε πως για 21 ημέρες ήταν εκτός με τραυματισμό. Αποφασίσαμε πως δεν θα είχε κανένα νόημα να τον πιέσουμε για αυτό έπαιξε μόνο δέκα λεπτά».


Ετόρε Μεσίνα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

«Στη μέχρι τώρα πορεία μας στη διοργάνωση αντιμετωπίσαμε όλες τις μεγάλες ομάδες της διοργάνωσης και νομίζω πως τα πήγαμε καλά σε γενικές γραμμές. Θέλω να δώσω "συγχαρητήρια" στους παίκτες μου για την πρόκριση που είναι πάντα δύσκολη υπόθεση. Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον πρόεδρο για τη στήριξή τους μετά τις δύο ήττες στην Αθήνα, αλλά και τους φιλάθλους μας. Ειναι σημαντικό που θα είμαστε σε ένα ακόμα Φάιναλ Φορ και αξίζουν πολλά "συγχαρητήρια" στο επιτελείο μου για την απίστευτη δουλειά, που έκαναν. Πάντως είχαμε κακές ήττες στην VTB λίγκα πριν πάμε στο Μιλάνο. Και είμαι μπερδεμένος. Ενδεχομένως το επίπεδο των γνώσεων μου δεν επαρκεί για να κοουτσάρω αυτήν την ομάδα. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να κάνω. Οι γνώσεις μου και οι δυνατότητες μου δεν είναι απεριόριστες. Προφανώς, το επίπεδο μου δεν είναι αρκετό για να κοουτσάρω αυτήν την ομάδα. Μάλλον δεν είμαστε αξιόπιστοι και προς απογοήτευσή μου δε μπόρεσα να το αλλάξω μέσα στα 2 χρόνια παρουσίας μου εδώ. Και δεν είμαι σίγουρος, αν μπορώ να το αλλάξω μέσα σε 4 ημέρες, μέχρι το Φάιναλ Φορ . Θα επιστρέψουμε στις προπονήσεις, θα μιλήσουμε, θα προσπαθήσουμε, αλλά δε μπορείς να αλλάξεις την ανθρώπινη φύση».


Ντέιβιντ Μπλατ (Μακάμπι Τελ Αβίβ)

«Δουλέψαμε πολύ κατά τη διάρκεια της χρονιάς με στόχο να αποδείξουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι σπουδαίο. Έχουμε πετύχει όλους τους στόχους μας μέχρι στιγμής και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Στην αρχή της σεζόν ρωτήθηκα για το αν πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ. Εξήγησα ότι ο στόχος μας είναι να βρεθούμε στο Μιλάνο! Κατά τη διάρκεια των αγώνων, εξήγησα στους παίκτες μου ότι πιστεύω σε αυτούς. Έχουμε τα πάντα. Πόιντ γκαρντ, σέντερ, παίκτες με προσωπικότητα. Πηγαίνουμε στο Μιλάνο ως αουτσάιντερ! Μια... Σταχτοπούτα από όλες τις απόψεις. Παράλληλα, όμως, αποδείξαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς ότι μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο. Δεν είμαστε καλύτεροι από τις άλλες ομάδες όμως σε ένα παιχνίδι, όλα είναι πιθανά».

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ