Site Logo

Το καλύτερο ΣΤΟΙΧΗΜΑ κάθε μέρα !

Facebook    Twitter    RSS Feed 

Ελληνικά
English
 
 
Live scores:
newspaper tostoixima
Newspaper cover page thumbnail Newspaper cover page thumbnail

Τέσσερις για την κούπα!


13/5/2016

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ-ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ (19:00, ΕΡΤ1)
Η ΤΣΣΚΑ είναι στα μεγάλα φαβορί σε κάθε ξεκίνημα της χρονιάς για το τρόπαιο και πάντα πιστή στο ραντεβού της στα Φάιναλ Φορ  καθώς είναι στις πιο επιτυχημένες ομάδες της 15ετίας. Αλλωστε μιλάμε για μια ομάδα που κοστίζει περίπου 25εκ ευρώ αν και έριξε κάπως το μπάτζετ της φέτος και έχει συγκεντρώσει όλη την αφρόκρεμα των παικτών . Μάλιστα από πέρσι έχει ελληνικό άρωμα και χρώμα καθώς στον πάγκο της έχει τον Δημήτρη Ιτούδη. Ρισκάροντας μάλιστα με την επιλογή αυτή καθώς ο Ιτούδης δεν έχει ακόμα εμπειρία σε τέτοιο επίπεδο σαν χεντ κόουτς και δεν είχε δοκιμαστεί σε πίεση και με τόσα αστέρια να διαχειριστεί . Παρόλα αυτά ο έλληνας τεχνικός πάει καλά και η ΤΣΣΚΑ έιναι φέτος και ελκυστική καθώς πάιζει καλό και ωραίο μπάσκετ έχοντας την καλύτερη επίθεση στην Ευρώπη και έχοντας αλλάξει πλήρως φιλοσοφία σε σχέση με την αμυντική ομάδα των 60π που ξέραμε. Η ΤΣΣΚΑ πάντως είναι μια ομάδα που φέτος έχει δυνατό ρόστερ και ένα τέλειο δίδυμο με τον Τεόντοσιτς και τον Ντε Κολό στην περιιφέρεια και με δουλειά μεγάλη του γάλλου  καθώς του καλύπτει του πρώτου τις αδυναμίες στην άμυνα και τον ηρεμεί. Ομως δεν παίζει την παλιά άμυνα και παίζει άσχημη άμυνα για την ακρίβει για το επιπεδό της και έχει πάθει ζημιές ενώ προσέχουμε ότι χωρις Ουίμς και Κιριλένκο έχει βασικά ρολίστες στο 3-4 και με τον Φρίλαντ από το ΝΒΑ με τραυματισμούς έχει θέμα και στο σέντερ.Συνεπώς έχει θέματα στους ψηλούς της.  Και έχει και την απειρία του Ιτούδη στον πάγκο αλλά έχει και την πίεση και το άγχος του φαβορί καθώς πρέπει κάποτε να πάρει τον τίτλο. Αλλά πάλι κάτι της λείπει και θέλει προσοχή αν και είναι φαβορί με την Κούμπαν λόγω βάθους.
Η πρωτάρα  στο φετινό Φάιναλ Φορ  είναι η ρώσικη Λοκομοτίβ Κούμπαν που έχει ελληνικό χρώμα. Η Κούμπαν με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο είναι η ευχάριστη έκπληξη μαζί με την Λαμποράλ και δικαίως πήρε εισιτήριο για το Βερολίνο. Μιλάμε για μια ομάδα που παίζει εξαιρετικό και σύγχρονο μπάσκετ με τρομερή δουλειά από τον έλληνα τεχνικό που έφτιαξε μια τρομερή ομάδα που άντεξε. Και άντεξε χωρίς το μεγάλο βάθος καθώς δεν είχε τραυματισμούς και άντεξε και τα πολλά μακρινά ταξίδια  έχοντας και τις υποχρεώσεις της στην εγχώρια λίγκα. Πάει χωρις άγχος στην Γερμανία και θέλει να παλέψει στον ρώσικο εμφύλιο με την καλύτερη ΤΣΣΚΑ και με τον Μπαρτζώκα που στο Λονδίνο με τον Ολυμπιακό έγινε ο πρώτος έλληνας τεχνικός με κούπα στην ευρωλίγκα, να θέλει να πάρει και δέυτερο. Η Κούμπαν είναι μια ομάδα με τρομερούς ρόλους και με την καλύτερη άμυνα στην διοργάνωση μην ξεχνάμε και με κλειδί το τρίποντο. Ο Μπαρτζώκας κάνει μια τρομερή διαχείριση με την ομάδα να πηγαίνει χωρίς άγχος στο Φάιναλ Φορ μετά την μεγάλη πρόκριση με την Μπαρτσελόνα την οποία απέκλεισε ενώ αρχικά έχασε το πλεονέκτημα της έδρας. Αλλά ειναι μια ομάδα που ξέρει να κάνει και μεγαλες ανατροπές και έχει κλειδί πέραν από το τρίποντο και τον σταρ Ντιλέινι που είναι ο καλύτερος κοντός της Ευρώπης αυτή την στιγμή. Η Κούμπαν θα παλέψει και με την καλύτερη ΤΣΣΚΑ και ας μην έχει το βάθος της "αρκούδας"και θέλει προσοχή και ας είναι αουτσάντερ αφού δεν έχει και το άγχος.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (22:00, ΕΡΤ1)

Η Λαμποράλ είναι μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία και μετά από πολλά χρόνια επιστρέφει σε ένα Φάιναλ Φορ. Μια ομάδα που έκανε την μεγάλη έκπληξη φέτος και έφτασε στο Βερολίνο αν και δεν έχει καμιά τρομερή ομάδα σαν αξία και ρόστερ. Μιλάμε για μια ομάδα που έχει μπάτζετ αγωνιστικό περίπου στα 5,5εκ και είναι με ακριβότερο παίκτη τον έλληνα σέντερ τον Γιάννη Μπουρούση που κάνει τρομερή σεζόν. Η ιστορική ομάδα της Βασκωνίας μείωσε φέτος το μπάτζετ και δεν έχει μεγάλα ονόματα και έτσι ξεκίνησε χωρίς σοβαρές αξιώσεις. Αν και σε πολύ δύσκολο όμιλο στην 2η φάση έκανε μεγάλα διπλά όπως σε Ρεάλ και Μπάρτσα και είναι στην 4η θέση και στην λίγκα της και έτσι πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ. Και εκεί βρήκε τον ΠΑΟ με πλεονέκτημα έδρας και έκανε παρά τις απουσίες της τρομερά ματς και πήρε την πρόκριση με το εντυπωσιακό 3-0. Μια ομάδα που έχει πολλούς ρολίστες και θα είναι πλήρης πια και έχει μια καυτή περιφέρεια με τους αμερικανούς σκόρερ Άνταμς και Τζέιμς και παίζει ένα ελεύθερο και επιθετικό χαρούμενο μπάσκετ με τρομερή δουλειά από τον έμπειρο κροάτη τεχνικό Βέλιμιρ Περάσοβιτς που ανέλαβε φέτος. Πάντως όσο και αν και με την έλλειψη άγχους είναι ακόμα πιο επικίνδυνη, θα έχει πολύ δύσκολο με την καλύτερη Φενέρ στον ημιτελικό και δεν είναι η παλιά Λαμποράλ(Ταού κτλ).
Και πάλι η Φενέρ. Το τουρκικό μπάσκετ εδώ και χρόνια ρίχνει πολύ χρήμα και με την Φενέρ και με την Εφές και με την Γαλατά και είναι η πιο ανερχόμενη και ακριβή λίγκα, αλλά Φάιναλ Φορ είχε πολλά χρόνια να δει. Τελικά με τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο δεν τα κατάφερε πρόπερσι να πάει στο Μιλάνο αλλά πέρσι βρήκε την άκρη και πήγε στην Μαδρίτη αλλά έμεινε εκτός τελικού από την οικοδέσποινα Ρεάλ. Και φέτος πάει σαν φαβορί.  Μεγάλο όνομα η Φενέρ με την υπογραφή  του Ομπράντοβιτς  στον πάγκο της αν και άπειρη σχετικά, είναι φαβορί ίσως καθώς φέτος παίζει και άμυνα και πέρασε με άνεση και περίπατο και στις δύο φάσεις σαν 1η αλλά και στα χιαστί με την Ρεάλ. Και έχει και ελληνικό χρώμα με τον Κώστα Σλούκα. Η Φενέρ με μπάτζετ κοντά στα 30εκ ειναι μια ομάδα με γκαρντ που σκοράρουν και παίζει με 4αρια βασικά και έχει κλειδί το σουτ.Μεγάλη δουλειά ο Ούντοχ στο σέντερ αλλά σημαντικό ότι παίζει άμυνα . Γύρισε και ο Βέσελι και επίσης θα έχει και την συμπαράσταση 5000 φίλων της.  Και έμαθε να πάιζει άμυνα μετά τις φωνές του Ζοτς και γι αυτό έκανε μια τρομερή πορεία . Η  παρουσία του Ομπράντοβιτς  στον πάγκο της και το βάθος της της δίνουν άλλη διάσταση αν και έχει αγωνιστικά θέματα και διακυμάνσεις και το άγχος και πίεση να πάρει κούπα φέτος. Πάντως δεν βρίσκει ..θηρία μπροστά της και ειδικά με την Λαμποράλ λογικά δεν θα έχει πρόβλημα στα ημιτελικά.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ