Site Logo

Το καλύτερο ΣΤΟΙΧΗΜΑ κάθε μέρα !

Facebook    Twitter    RSS Feed 

Ελληνικά
English
 
 
Live scores:
newspaper tostoixima
Newspaper cover page thumbnail Newspaper cover page thumbnail

Μπορεί η Σεράγιεβο


Genius
Genius 2014-07-22

Οι επαναληπτικοί του δεύτερου προκριματικού γύρου σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ δίνουν μεγάλες διαστάσεις στο κουπόνι του τριημέρου, το οποίο και αποτελεί ευκαιρία μιας και κρίνονται ευρωπαϊκές προκρίσεις και το κίνητρο είναι πολύ ισχυρό. Καλύτερες ευκαιρίες βρίσκω να έχει η δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, από όπου θα αντλήσω δύο επιλογές. Αρχικά στην αναμέτρηση της Χάουγκεσουντ με την Σεράγιεβο, που μάλιστα είναι το ζευγάρι από το οποίο ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στον τρίτο προκριματικό γύρο, θα πάω με το καλοπληρωμένο διπλό. Μαγική εικόνα το διπλό της Χάουγκεσουντ στη Βοσνία και για του λόγου το αληθές, η Σαράγιεβο είχε 30 τελικές προσπάθειες ενώ οι νικητές δύο όλες κι όλες! Κι΄ όμως αυτό το ματς ήρθε διπλό… Πέρα από το αποτέλεσμα που χωρίς αμφιβολία δίνει σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στη Χάουγκεσουντ, η εικόνα του πρώτου ματς έδειξε ποια είναι η καλύτερη ομάδα και με αυτήν θα πάω στον επαναληπτικό και σε πολύ καλές τιμές.

Η έτερη επιλογή μου από το Γιουρόπα Λιγκ θα είναι ο άσος στο Χαποέλ Μπιρ Σίβα-Σπλιτ παρότι μάλιστα η αναμέτρηση δεν θα διεξαχθεί στη φυσική έδρα των Ισραηλινών, αλλά σε κυπριακό έδαφος και συγκεκριμένα στο «ΓΣΖ» της Λάρνακας. Οι Κροάτες επικράτησαν στο πρώτο παιχνίδι μπροστά στο κοινό τους 2-1 με ανατροπή, κάτι που όμως δεν τους καθιστά ανώτερους. Αντιθέτως, η πιο ποιοτική ομάδα του εν λόγω ζευγαριού είναι η Χαποέλ Μπιρ Σίβα, η οποία στο περσινό πρωτάθλημα τερμάτισε δεύτερη και έχει προβεί σε σημαντικά οικονομικά ανοίγματα ούτως ώστε να «ακουστεί» και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πραγματικά πρόκειται για ισχυρή ομάδα με αξιόλογες λύσεις και με δεδομένο ότι η Σπλιτ κάθε άλλο παρά μεγαθήριο μπορεί να θεωρηθεί, ο άσος φαντάζει ισχυρός.

Από το πρωτάθλημα Ιαπωνίας, το ενδιαφέρον μου τράβηξε το διπλό στο παιχνίδι της Τόσου με την Καβασάκι. Πρόκειται για ισορροπημένη αναμέτρηση καθώς κοντράρονται η δεύτερη με την τρίτη ομάδα της κατάταξης, εκείνο όμως με οδηγεί στο ρίσκο του διπλού είναι το ότι πρόκειται για δύο ομάδες με καλύτερη συμπεριφορά εκτός έδρας παρά μπροστά στο κοινό τους. Πιο συγκεκριμένα, η Τόσου μετράει έξι διπλά την ώρα που εντός έδρας έχει δύο νίκες λιγότερες, ενώ και η Καβασάκι είναι εξαιρετική εκτός έδρας με μόλις δύο ήττες σε επτά εξορμήσεις, στις οποίες έχει σκοράρει 13 γκολ και έχει δεχθεί μόνο τέσσερα!

Θα κλείσω όπως συνηθίζω με μία επιλογή από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ποντάροντας στην επικράτηση του Σολτ Λέικ από το πρώτο ημίχρονο σε βάρος του Μόντρεαλ. Χαώδης η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και ο λόγος που οι τιμές στον άσο είναι ελαφρώς πιο τσιμπημένες από όσο θα έπρεπε είναι η μέτρια προς κακή αγωνιστική κατάσταση των γηπεδούχων. Οι «Royals» έχουν μία από τις πιο ισχυρές ομάδες της MLS και η μόλις μία νίκη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια δεν πρέπει να ξεγελάει. Οι υποχρεώσεις του εγκέφαλου της μεσαίας γραμμής Μπέκερμαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο αποσυντόνισαν σε μεγάλο βαθμό το Σολτ Λέικ, όμως με την επιστροφή του αρχηγού αναμένεται να επιστρέψει ξανά στα γνώριμα υψηλά του στάνταρ. Από την πλευρά του το Μόντρεαλ πραγματοποιεί μία πέρα για πέρα απογοητευτική σεζόν που το βρίσκει κολλημένο στην τελευταία θέση της Ανατολής. Δεν λένε να συνέλθουν οι Καναδοί που προέρχονται από τρεις κολλητές ήττες, φαίνεται να μένουν από νωρίς εκτός διεκδίκησης θέσης στα πλέι οφ και πολύ δύσκολα θα πάρουν αποτέλεσμα στη Γιούτα.


Διπλό ανόδου για Νορθάμπτον


Παιχνίδι με τα τέρματα


Δυνατοί άσοι