Site Logo

Το καλύτερο ΣΤΟΙΧΗΜΑ κάθε μέρα !

Facebook    Twitter    RSS Feed 

Ελληνικά
English
 
 
Live scores:
newspaper tostoixima
Newspaper cover page thumbnail Newspaper cover page thumbnail

Ισχυροί άσοι


Genius
Genius 2014-07-25

Ένα-ένα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοίγουν τον… χορό για τη νέα αγωνιστική περίοδο, οπότε και η δική μας … μάχη αναζητώντας τον δρόμο προς το ταμείο έχει ανάψει για τα καλά. Στο παρολί μου για το Σαββατοκύριακο θα συμπεριλάβω δύο επιλογές από την αγαπημένη MLS και ισάριθμες από το πρωτάθλημα της Α΄ Βραζιλίας.

Αρχή με την αναμέτρηση στον Καναδά, όπου το Τορόντο φιλοξενεί το Κάνσας σε ένα ματς όπου το ενδεχόμενο να σκοράρουν και οι δύο φαντάζει κάτι παραπάνω από πιθανό. Μπορεί για τους γηπεδούχους να απουσιάζει λόγω τιμωρίας ο σταρ επιθετικός Ντεφόε, όμως πρόκειται για μία φουλ επιθετική ομάδα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Το έχει κάνει άλλωστε στα 15 από τα 17 φετινά του παιχνίδια, ενώ στον αντίποδα σπάνια κρατάει ανέπαφη την εστία του (το πέτυχε μόνο στα τέσσερα από τα 17 ματς). Με τη σειρά του το Κάνσας είναι πολύ δυνατό επιθετικά και το έχει αποδείξει κόντρα σε ισχυρότερους αντιπάλους, έχοντας σκοράρει στα δέκα από τα έντεκα πιο πρόσφατα παιχνίδια πρωταθλήματος. Επίσης όμως έχει και αμυντικά κενά, τα οποία δύσκολα δεν θα εκμεταλλευτούν οι παραγωγικοί Καναδοί οπότε πάω με το αμφίσκορο.

Μεγάλο παιχνίδι στο Σιατλ, όπου η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται το Λος Αντζελες και περιμένω να συνεχίσει την εξαιρετική της πορεία. Οι Σάουντερς (επτά νίκες σε εννιά εντός έδρας παιχνίδια) φιγουράρουν από την αρχή της σεζόν στην κορυφή όχι μόνο της Δύσης αλλά συνολικά της κατηγορίας, με το μεγάλο τους ατού να είναι δίχως άλλο η επίθεση καθώς κατά μέσο όρο σκοράρουν δύο γκολ ανά παιχνίδι. Διαθέτουν άλλωστε επιθετικούς μεγάλης κλάσης (Ντέμπσεϊ, Μάρτινς) συνεπώς το γκολ είναι μάλλον εύκολη υπόθεση γι’ αυτούς. Και κόντρα σε έναν αντίπαλο με τα αμυντικά προβλήματα που παρουσιάζει το Λος Αντζελες, είναι μάλλον απίθανο να μην του κάνουν… ζημιά. Αδυνατούν να βρουν σταθερότητα οι Γκάλαξι, μακριά από την Καλιφόρνια αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα φέτος και όλα εδώ συνηγορούν στον άσο.

Συνέχεια με μπραζιλέιρο, όπου θα εμπιστευθώ την Κορίνθιανς για νίκη απέναντι στην Παλμέιρας. Πολύ καλή η μέχρι τώρα παρουσία των γηπεδούχων, οι οποίοι φιγουράρουν στη δεύτερη θέση της κατάταξης στηριζόμενοι σε μία άμυνα που… τσακίζει κόκαλα. Για του λόγου το αληθές, η Κορίνθιανς σε έντεκα παιχνίδια πρωταθλήματος έχει δεχθεί όλα κι όλα έξι γκολ, αν και η αλήθεια είναι πως από την πλευρά της δεν βγάζει δα και… φωτιές επιθετικά. Μέχρι τώρα πορεύεται παίρνοντας «επαγγελματικές» νίκες και το ίδιο περιμένω να πράξει και κόντρα σε ένα ντεφορμέ αντίπαλο. Μόλις έναν πόντο έχει πάρει η Παλμέιρας από τα πέντε τελευταία πρωταθλήματος, δεν σκοράρει ούτε με… αίτηση και ο άσος αναμφίβολα είναι το πρώτο σημείο. Ασο θα παίξω και στο Γκρέμιο-Κοριτίμπα, με τους γηπεδούχους να διατηρούνται αήττητοι μέσα στο Πόρτο Αλέγκρε και να έχουν κρατήσει ανέπαφη εστία στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια (!), ενώ αντιθέτως η Κοριτίμπα ακόμη περιμένει για το πρώτο της διπλό στη σεζόν και βρίσκεται στην ουρά της κατάταξης…


Διπλό ανόδου για Νορθάμπτον


Παιχνίδι με τα τέρματα


Δυνατοί άσοι