Site Logo

Το καλύτερο ΣΤΟΙΧΗΜΑ κάθε μέρα !

Facebook    Twitter    RSS Feed 

Ελληνικά
English
 
 
Live scores:
newspaper tostoixima
Newspaper cover page thumbnail Newspaper cover page thumbnail

Το πάνω χέρι η Βάασα


Stoiximatix
Stoiximatix 2014-07-25

Η στήλη επιμένει στις Κάτω Χώρες, που πέρυσι άλλωστε αποδείχτηκαν προσοδοφόρες. Την Παρασκευή έχουμε την εκκίνηση στο πρωτάθλημα Βελγίου όπου δύο διπλά από την πρεμιέρα θα αποτελέσουν τις βασικές μου επιλογές. Αρχικά, ποντάρω στο διπλό της Μπριζ στο «Φριετελ» κόντρα στην «λίγη» Βάασλαντ Μπέβερεν. Τους γηπεδούχους τους συνοδεύουν δυσοίωνες προβλέψεις καθώς πέραν των αποχωρήσεων πέντε βασικών, παρελθόν αποτελεί και ο τεχνικός Μπομπ Πέιτερς που συνεχίζει την καριέρα του στην Αγγλία και την Τσάρλτον. Πέρυσι, ο Πέιτερς κατάφερε να «μεταμορφώσει»τα την Μπέβερεν που στο φινάλε της κανονικής διάρκειας κατάφερε να αποφύγει τα πλέι άουτ και η αποχώρηση του εκτιμώ πως θα της στοιχίσει. Η φιλόδοξη Μπριζ δικαίως φαντάζει το αδιαφιλονίκητο φαβορί καθώς παρά τις αρκετές αποχωρήσεις, δεν έχει χάσει – ακόμα – κάποιον βασικό ποδοσφαιριστή, τρέφει δικαίως υψηλούς στόχους και το διπλό αποτελεί συνετή επιλογή.

Θα επιμείνω στην πρεμιέρα της Jupiler League και στο διπλό της Γάνδης στο «Γιαν Μπρέιντελ» κόντρα στην Σερκλ Μπριζ. Οι «μπάφαλος» θεωρούνται δικαίως… πρωταθλητές στις μεταγραφές καθώς μετά την περυσινή απογοητευτική σεζόν, έβαλαν το… χέρι στην τσέπη και προχώρησαν σε διψήφιες προσθήκες! Η έλευση του εξαιρετικού μέσου Κουμς από την Ζούλτε Βάρεγκεμ ξεχώρισε όπως και του επιθετικού Πολέτ από την Άντερλεχτ, αλλά στην Gelamco Αρενα, πανηγυρίζουν πρωτίστως για την συμφωνία με τον Χάιν Βανχαζάεμπρουκ. Ο εξαιρετικός τεχνικός άφησε την Κορτράικ μετά από τέσσερα επιτυχημένα χρόνια και η παρουσία του επιτρέπει στους «μπάφαλος» να ελπίζουν σε μια ανταγωνιστική παρουσία, πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα και – γιατί όχι – στις πρώτες θέσεις. Αντιθέτως, η Σερκλ Μπριζ κινήθηκε μετρημένα στις μεταγραφές, έχασε αρκετούς βασικούς και εκτιμώ πως στα πρώτα ματς θα αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα.

Θα δοκιμάσω την τύχη μου και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα u19, επιλέγοντας το διπλό της Ουγγαρίας κόντρα στο Ισραήλ. Οι Μαγυάροι είναι ουσιαστικά οι γηπεδούχοι καθώς το τουρνουά διεξάγεται στην Ουγγαρία και έτσι θα έχουν την υποστήριξη του κοινού στον… τελικό για την 3η θέση! Μπορεί και οι δύο ομάδες να έχουν χάσει κάθε ελπίδα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά παλεύουν πλέον για την 3η θέση που δίνει το εισιτήριο για το παγκόσμιο κύπελλο u20 την επόμενη χρονιά. Τέλος, κλείνω με τον άσο της Βάασα κόντρα στην Μάριεχαμν για το πρωτάθλημα Φινλανδίας. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση καθώς «τρέχουν» ένα αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών σε αντιδιαστολή με τους φιλοξενούμενους, που μετρούν τέσσερις ήττες στην τελευταία πεντάδα αγώνων. Καλή συνέχεια και καλές επιλογές.


Διπλό ανόδου για Νορθάμπτον


Παιχνίδι με τα τέρματα


Δυνατοί άσοι