Site Logo

Το καλύτερο ΣΤΟΙΧΗΜΑ κάθε μέρα !

Facebook    Twitter    RSS Feed 

Ελληνικά
English
 
 
Live scores:
newspaper tostoixima
Newspaper cover page thumbnail Newspaper cover page thumbnail

Ανώτερη η Σιόν


Genius
Genius 2016-02-13

Το παρολί μου για αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι.. πολυπολιτισμικό, φτάνοντας μέχρι τη Νότια Αφρική. Ξεκινώντας με Ελβετία, όπου περιμένω από τη Σιόν του Φάνη Γκέκα να δώσει συνέχεια στο σημαντικό διπλό επί της Ζυρίχης και να επικρατήσει της Σεν Γκάλεν, αυξάνοντας σημαντικά τις ελπίδες της για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πάνε χρόνια από τότε που ο εκκεντρικός πρόεδρος των γηπεδούχων, Κριστιάν Κονσταντίν, κράτησε τον ίδιο προπονητή για περισσότερο από ένα γύρο, κάτι που συμβαίνει φέτος. Όχι ότι η Σιόν έχει… μαγέψει με τις εμφανίσεις της, αλλά σε κάθε περίπτωση παρουσιάζεται σοβαρή και το απέδειξε περίτρανα παίρνοντας σπουδαία πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα ακολουθεί το ευρωπαϊκό ματς με την Μπράγκα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως την… παίρνει για γκέλα, δεδομένου πως η Σεν Γκάλεν αποτελεί βασική ανταγωνίστρια στη μάχη για έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στην Πριμέρα, πάω με τον άσο στο Εϊμπάρ-Λεβάντε. Θαυμάσια η φετινή πορεία των γηπεδούχων, που δίχως άλλο αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη στην Πριμέρα και μάλιστα όσο κυλούν οι αγωνιστικές τόσο τους ανοίγει η όρεξη για την υπέρβαση. Και γιατί να μην κάνουν ευρωπαϊκά όνειρα όταν η έκτη θέση απέχει μόλις δύο βαθμούς. Απέναντι στην ουραγό Λεβάντε, η οποία απογοητεύει και με το παραπάνω, ο άσος είναι μακράν το πρώτο σημείο. Και ενισχύεται από την εκτός έδρας ανυπαρξία της αντιπάλου της, που έχει όλο κι όλο ένα διπλό σε έντεκα εξορμήσεις, στις οποίες κατά μέσο όρο δέχεται περισσότερα από δύο γκολ.

Συνέχεια με Λιγκ1, όπου μου αρέσει ο άσος στο Κόβεντρι-Μπέρι. Οι «γαλάζιοι ουρανοί» εκεί που διεκδικούσαν με μεγάλες αξιώσεις την απευθείας άνοδο, πλέον συμπλήρωσαν πέντε αγωνιστικές με συγκομιδή μόλις δύο βαθμών μένοντας πια πολύ μακριά από τη δεύτερη θέση. Το ματς με την Μπέρι αποτελεί μία από τις τελευταίες της ευκαιρίες για να παραμείνει στο κόλπο και θεωρώ πως στη δυνατή της έδρα θα τα καταφέρει, απέναντι σε έναν εντελώς ντεφορμέ αντίπαλο (μόνο μία νίκη στα επτά τελευταία). Τέλος, στη Νότια Αφρική θα εμπιστευθώ την ισχυρή μπροστά στο κοινό της Πολοκβάνε απέναντι στην Γκόλντεν Αροους.


Διπλό ανόδου για Νορθάμπτον


Παιχνίδι με τα τέρματα


Δυνατοί άσοι